Honselersdijk, 19 april 2016. In september 2015 is FloraXchange het initiatief Boskoop United gestart om de handel tussen Boskoop en Naaldwijk te bevorderen. Inmiddels hebben meer dan 60 Boskoopse kwekers zich aangesloten op het online platform. Om de handel tussen Venlo en Naaldwijk te verhogen sluit Het Limburgse Venlo zich per 1 juni 2016 ook aan bij FloraXchange Services. Om de handel te bevorderen tussen deze regio’s regelt FloraXchange Services onder andere gegroepeerd vervoer richting Naaldwijk.

“De mogelijkheden van FloraXchange Services passen perfect bij de ambities van Boomkwekerij Support Venlo. Het doel is om boomkwekers uit de complete Euregio met elkaar, klanten en ons grote achterland, te verbinden. Met Floraxchange Services kunnen we niet alleen digitaal, maar ook logistiek voor een nog betere ontsluiting zorgen”, aldus Lex Ebus van Boomkwekerij Support Venlo (BSV - Via Venlo).

Functionaliteiten
De diensten die via FloraXchange Services aangeboden worden zijn onder andere het inzichtelijk maken van betrouwbaar en voorradig aanbod, het verwerken van bestellingen, het versturen van stickers, het verrekenen van transacties en het faciliteren van gegroepeerd vervoer richting Naaldwijk. Ook is het mogelijk om klachten effectief af te handelen via FloraXchange Services.

Lancering
De regio Venlo gaat per 1 juni 2016 met FloraXchange Services werken. Er wordt gestart met een kleine groep kwekers uit Venlo, waaronder Mart van Dijk Boomkwekerij en Kwekerij Boonen van der Heijden. Westlandse exporteurs staan in de rij om de Limburgse handel te ontvangen. Het doel is dat het platform op termijn ook uitgerold gaat worden naar andere regio’s binnen Nederland.